Inchecken in je zwembroek

Vrijdag vier februari, we zijn weer met zes zwemmers en twee niet zwemmende kids op het strand beland. Het is kwart over negen en er staat een stevige wind, windkracht zes, dus spullen vasthouden.
Er zijn twee mensen aan het zwemmen, zo te zien aan de badjassen waarmee ze over het strand naar het water liepen zijn het hotelgasten.
Het water is weer wat warmer vandaag maar voelt onverminderd koud aan als we erin gaan. Er is weinig golfslag dus we hebben geen actie om ons warm te houden, ademen vanuit de buik is de manier maar Hans heeft gelezen dat lachen ook werkt. Helaas heeft niemand voldoende humor om onze handen en voeten warm te lachen. In de verte zie ik dat de kinderen van Céline en Matthijs over onze spullen waken, of beter gezegd ik zie zonder mijn bril twee vage vlekken bewegen en Céline bevestigt dat het de kinderen zijn.
Als de anderen uit het water gaan grapt Hans dat ze onze zwemponcho gaan pakken, ik zeg als ze maar niet alle spullen meenemen want dan zijn we genoodzaakt in te checken in een hotel op de boulevard. We fantaseren over hoe dat dan in z'n werk zou gaan, we hebben immers geen mondkapje, slechts een zwembroek. Zo lachen we onze voeten toch nog een beetje warm.
Na negen minuten gaan Hans en ik nog even kopje onder en zoeken de anderen op. We besluiten naar goed voorbeeld van Matthijs en Sander ook nog een stukje over het strand te rennen.
Afdrogen en aankleden onder de zwemponcho, wat een luxe.
Tijdens het aankleden komt er een stel aanlopen die ook gaan zwemmen. Het is fijn om te zien dat er meer mensen zo onnozel zijn om in februari in zee te gaan zwemmen.
Na de thee gaan we weer allemaal onze eigen weg en beginnen fris, met een leeg hoofd en koude voeten, aan de dag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost