Diepvriespizza

Dinsdag twaalf april, om half zes stappen Kim, Hans en ik het strand op, Evert-Jan is er al, hij zit bij Marije die het water eerder voor ons opgewarmd heeft en nu in de zon ligt op te drogen.bAls we vragen of ze nog een duik neemt, bedankt ze met de toevoeging dat ze net helemaal droog is. "Wij zijn ook helemaal droog" is het antwoord maar dat mag niet baten.
Het water oogde niet zo schoon vandaag, er drijft wat olie op, wat niet heel erg uitnodigend is, zeker niet in combinatie met de kwallen waar ik kennelijk als enige een fobie voor heb.
Onderweg naar het water vertelde Evert-Jan al dat hij een beetje op zoek is naar een vrieskist om de zomer door te komen en in het water verteld hij dat zijn pizza oven bezorgd is. Hans ziet mogelijkheden, "kun je die ook mee naar het strand nemen". Evert-Jan laat zich niet ontmoedigen en antwoordt serieus hoeveel gewicht dat karretje waar de oven op vervoerd wordt aan moet kunnen, waarop ik vraag of dat met of zonder vrieskist is. We hebben een collectief visioen van een rijtje vrieskisten op een zonovergoten strand met een paar gesjeesde zwemmers erin die om beurt de vriezer uit moeten om te controleren of de pizza klaar is, of af en toe uit de vrieskist moeten omdat de diepvriespizza erin moet.
Zo tikt de tijd weg en na acht minuten in doodsangst kwallen ontwijken mag ik eruit, eerst nog even kopje onder natuurlijk.
De olie spoelen we met de douche op het strand van ons af en even later zijn we opgefrist en happy onderweg naar huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost