De vergeten selfie

Dinsdag dertien september, als Annebel, Hans en ik rond vijf uur het strand oplopen regent het zacht. Het is hoog water dus ver hoeven we niet te lopen. Hans heeft het in zijn hoofd nog steeds druk met energieopslag, ook vandaag een regelmatig terugkerend thema.
Het water van bijna eenentwintig graden voelt koud ondanks de lagere buitentemperatuur. Snel duiken we erin.
We dobberen wat rond en deinen mee op de stroming, eerst naar de ene kant, met het instromende tij mee maar als er een schip voorbij komt voelen we een zwaai van honderdtachtig graden en drijven we weer terug naar waar we vandaan komen.
Ondanks dat we onze kleren redelijk ver van de vloedlijn hebben gelegd, zien we hoe de golf van het passerende schip toch bijna onze spullen opslokt. Annebel rend uit het water en redt onze spullen door ze wat verderop, en bij nader inzien nog wat verderop te leggen.
We zijn haar dankbaar want de volgende golf lijkt iets verder te komen en een oplettende zwemmer, die net het water uit is gegaan, redt de kleren van een ander groepje.
Als er even later nog drie mensen het water inlopen waarschuw ik ze maar even, ze brengen hun kleren in veiligheid maar er komt geen groot schip meer langs.
Hans en ik hebben weinig meegenomen, Hans een zwemponcho en ik een T-shirt voor de terugreis. Annebel heeft in haar garderobe de minst handige outfit uitgekozen. Een strakke spijkerbroek aantrekken op een nat strand is nooit handig. Het duurt even maar dat geeft Hans de tijd om nog eens een energieopslag oplossing ter discussie te stellen. Ik denk dat we over een paar maanden expert zijn op dit gebied.
Als we naar huis fietsen bedenkt Annebel dat we de selfie vergeten zijn, het wordt een van de standaard afwijkende foto. Na de selfie fietsen we door de regen naar huis 

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost