Naar huis zwemmen

Vrijdag negen september, het weer is onstuimig vooral door de regen. Om één uur spreek ik met Hans af en Wouter gaat last minute ook mee. Als we buiten kijken zien we dat het flink regent dus dit vraagt om een andere aanpak. Wouter en ik stappen in zwembroek T-shirt en slippers op de fiets en voegen vlak voor vertrek nog een jas aan toe want het is best fris.
We stappen op de fiets en voordat we bij het eerste stoplicht zijn hebben we beiden het gevoel dat we al zwemmen, totaal doorwerkt. Even verderop stapt Hans optimistisch in zwembroek, slippers en T-shirt op de fiets, het maakt niet uit op het strand zijn we allemaal doorweekt, met of zonder jas.
We gooien onze natte kleren en tassen met droge handdoeken onder de uitkijkpost van de strandwacht en lopen naar het water. Het water voelt warm in deze heftige regenbui. In het water is het prachtig met de grotere druppels die op het water spatten.
Met gemak houden we dit tien minuten vol want het alternatief is de koude regen in. 
Als we eruit zijn besluiten we geen poging te wagen ons af te drogen en gewoon in zwembroek terug te fietsen. Dit levert nogal wat reacties op. Allereerst geraakt een automobilist bijna van de weg als hij achterstevoren in zijn bestuurdersstoel zit om ons in de regen, in zwembroek van de leeuwentrap te zien komen. Nee het gaat vast niet om onze lichamen.
Later komen er toeterende auto's voorbij en als Wouter en ik voor het stoplicht staan en de dame voor ons achterom kijkt weet ze niet wat ze ziet. Ironisch genoeg staat er naast haar een man die vrijwel geheel in zijn regencape verdwenen is. Ze zegt tegen ons "jullie mannen kunnen dat zo zonder shirt op de fiets zitten" ik antwoord, vrouwen ook hoor, ik denk alleen dat er nog meer getoeterd zal worden.
Als het stoplicht op groen gaat zwemmen we op onze fietsen verder naar huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost