Stroeve klamme ledematen

Donderdag tien november om vijf over zeven vertrekken Inge en ik richting de boulevard, halverwege zien we Kim naar buiten stappen om te gaan hardlopen, ze besluit met ons mee te rennen. Inge en ik zetten een tandje bij zodat Kim al haar energie in de warming up al kwijt is. We lopen de leeuwentrap op en Kim gaat via de boulevard verder. Jean-Pierre en Esther komen ons tegemoet lopen, met z'n vieren lopen we het strand op en zoek een windvrij plekje. Een paar minuten later lopen we het water in, 13,1 graden op dat moment, ik voel het aan mijn kuiten.
Het schoorsteenbrandschip aan de overkant heeft het licht uitgedaan dus weg is ons mooie uitzicht, we draaien ons om en zien een heel mooi beeld van de maan achter de sardijntoren, dit geeft een mooi lichtverschijnsel. Zo zie je maar er is altijd wel iets moois te vinden, ook in het donker. Dat vond Esther ook want ze springt ineens verschrikt opzij, "een kwal?" vraag ik, "nee een stuk plastic waarschijnlijk" antwoord Esther, "weglopende wit vet" zegt Jean-Pierre. We zijn weer gerustgesteld.
Jean-Pierre wordt nog wel geprikt door een kwal maar loopt na tien minuten gewoon met ons mee het water uit, dus dat was geen gevaarlijke.
Nu volgt de lange tocht terug naar de spullen, het is wel heel laag water vandaag, Inge zegt dat we droog zijn als we aankomen. 
Als we even later, na de wandeling, na de selfie, na het "afdrogen" onze kleren aan proberen te trekken, blijkt dat we verre van droog zijn en we worstelen ons met stroeve klamme ledematen door mouwen en broekspijpen. Jean-Pierre en Esther trekken hun badjas aan, één van de grote voordelen van een appartement op de boulevard.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost