Schodu, thee en water van 27 graden

Het is zondag vier december, twee graden en een watertemperatuur volgens Hans, 8,2 of 8,8 nee toch  8,6 graden. We treffen elkaar om vier uur op de boulevard en we zijn vandaag: Esther, Hans, Inge, Jean-Pierre, Kim, Remona en ik en we zwemmen met toeschouwers, de vader en kinderen van Remona.
Als Inge en ik iets eerder bij Hans en Kim voor de deur staan en Hans (Tinky Winky) al naar buiten komt, zegt hij "Kim gaat ook mee, denk ik, ze was namelijk al helemaal aangekleed". Even later komt Kim ook naar buiten als een reserve tele tubbie, de kleur matcht niet maar de outfit wel. Hier was geen misverstand over te bedenken, Kim gaat mee.
Op het strand zegt Esther dat Jenifer en Rudi (de broer van Esther) ook gevraagd waren mee te gaan zwemmen met de aanvullende vraag of het niet te koud voor ze was. Aangezien ze op Bonaire wonen en het water daar 27 graden is denken wij niet dat dat het grootste obstakel is geweest.
In het water zegt Kim, "ik heb tintelende handen, is dat normaal?", ik antwoord "als je het water maar niet koud vind want dat zou raar zijn", het is tenslotte 8,2 of 8,8 nee toch  8,6 graden.
Remona zegt dat ze geen gevoel meer in haar tenen heeft, de meeste van ons zijn verrast door het concept "tenen", daar hadden we minuten geleden al afscheid van genomen.
Als Hans op een gegeven moment, na ongeveer drie minuten dobberen, zegt "we zitten er zeker drie minuten in nu?", antwoord Jean-Pierre bevestigend. "Hoe doe je da" vraagt iemand en Inge antwoordt "hij zingt gewoon liedjes in zijn hoofd waarvan hij weet hoelang ze duren", "ik tel de beats per minuut" reageert Hans.
Na zeven minuten gaan we eruit, korter dan gisteren want Inge heeft Schodu meegenomen, een Zeeuwse eau de vie van Schouwen Duiveland, dus ineens heeft iedereen haast. Twee graden en wind dus eerst afdrogen aankleden en beschutting zoeken. Het aankleden wordt ook steeds geavanceerder, een aantal van ons hebben slippers meegenomen voor deze fase, Jean-Pierre en Esther hebben zelfs ieder een handdoek om op te staan. Waar blijft die kleedruimte?
Eenmaal aangekleed lopen we richting de boulevard, tegen de muur nog net op het strand is het toch wat luwer. We gebruiken de hekjes voor de hotelkamers van Pier 7 als bar om de Schodu en thee in te schenken. "Shotjes!" roept één van de kinderen, later gevolgd door "zulke grote shotjes?!".
Het is wat lastig drinken voor degenen die bibberen, waaronder ik maar we slaan ons erdoor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost