Van daar

Zaterdag drie december, het is één uur en de opkomst is goed. Annemie, Esther, Hans, Inge, Jean-Pierre, Lars en ik staan te popelen om het water van 9.4 graden in te gaan. Eenmaal in badkleding is het eigenlijk een soort van vluchtgedrag want de lucht is 2.6 graden  Gezamenlijk vluchten we het "warme" water in. Helemaal zonder geluid gaat dat niet, Annemie maakt een lawaai alsof... nee laat ik niet proberen een vergelijking te maken. En Lars kijkt alsof hij alsof hij een plan bedenkt om iedereen die hem ook maar een beetje heeft overgehaald deze actie te ondernemen straks langzaam gaat villen.
Inge hoor je niet, Jean-Pierre ondergaat het in alle rust, Hans houdt zich warm met scheten, Esther vindt het al snel subtropisch worden en ik, ik weet het even niet meer.
De zee is vlak en er komt een loodsboot voorbij die ons op wat golven trakteert, even later komt er echter, uit het niets een serie hoge golven op ons af. Verbaasd vraagt Inge "waar komen die dan vandaan?", "van daar" is het uitermate serieus klinkende antwoord van Jean-Pierre en hij wijst naar de zee. Dit is het moment dat iedereen het even heel warm heeft want lachen helpt om de emotie kou te negeren.
Na zo'n acht minuten loopt Lars onaangekondigd het water uit en hij heeft gelijk, het is mooi geweest. Een aantal duiken nog even onder water en gezamelijk lopen we achter Lars aan.
Hans neemt de tijd voor de selfie en Jean-Pierre stelt voor om gewoon een vlog te maken vandaag, dan blijven we nog wel even in badkleding staan voor de film. Gelukkig doen we dat niet en kleden we ons snel weer aan, waarbij "snel" natuurlijk heel erg relatief is en een aantal van ons nog steeds zoekende is naar de meest ideale kleding, Inge heeft tips en Lars stelt aan Annemie voor om volgende keer een surfersmatje mee te nemen om op te staan, dat is kennelijk een klein matje van kunstgras. Als ik vraag of er ook doeltjes op staan is het antwoord teleurstellend.
Dan zijn er pepernoten en taai-taai, Esther en Jean-Pierre hebben een hele bak bij zich en wij storten ons er als (bibberende) hongerige wolven op. Hans deelt wat thee uit en Inge en ik drinken romantisch uit één beker.
Tijd om naar huis te gaan, ondanks de handschoenen zijn onze handen zwaar onderkoeld en dat zal pas goed komen als we thuis zijn, sneller fietsen dus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost