Trilweekend

Zondag vijftien januari, twee groepen weer vandaag, Esther, Jean-Pierre, Lars en ik zwemmen om half vier. Nadat de ochtend ploeg in wind, zon, regen en hagel heeft gezwommen is het onze beurt. We hebben geluk, regen en hagel zijn ons bespaard gebleven.
Het is opkomend water en het waait hard, het hele strand ligt vol schuim van de zee, er zijn een aantal honden die achter de wegwaaiende schuimvlokken aanrennen.
Het water is wild en wij ook als we erin rennen, het is weer een feestje.
We zijn snel door en hoewel niet alle golven hoog zijn, komen er af en toe en een paar hele hoge golven voorbij waarbij altijd wel iemand onder water verdwijnt om dichter bij het strand als een zeehond boven te komen, of zoals Jean-Pierre met zijn bril in zijn hand. Ondanks zijn zwemkoord heeft het watergeweld zijn bril toch bijna opgeslokt, hij had hem nog net te pakken.
We gaan van golf naar golf en van brainfreeze naar brainfreeze als de golven over ons heen slaan. Lars kan de kou op zijn achterhoofd niet meer negeren en gaat iets voor ons het water uit, hij lift mee met een golf die hem bijna op het strand legt. Esther, Jean-Pierre en ik, trotseren nog wat golven en we wachten nog even op die ene hoge golf die wij als lift pakken. Juist op dat moment is het water rustig. Ons wachten wordt beloond want er komt een enorme golf op ons af die exact bij ons omslaat en ons als het ware wegblaast om in een soort van whirlpool meegesleept te worden tot het punt waar de kolkende massa weer in gewoon water veranderd en we gedesoriënteerd overeind krabbelen, de brainfreeze proberen te relativeren en een plaatsbepaling doen om te achterhalen waar we terecht zijn gekomen. De verrassing is niet groot als we concluderen dat het dichter bij het strand is. Het is acht minuten en zevenentwintig seconden als Jean-Pierre en exact tegelijk (zo blijkt later uit de Garmin data analyse van Inge) uitklokken.
We lopen terug over het strand, eerst nog even mijn slippers zoeken want we zijn weer heel wat afgedreven.
Tijdens het aankleden zijn we unaniem in de conclusie dat het weer geweldig was. Esther zegt "helaas kunnen we volgend weekend niet want dan hebben we trail weekend". Lars en ik verstonden trilweekend en proberen ons een voorstelling te maken van wat dat dan wel niet is maar het blijkt een trailrun weekend te zijn. "Nee, geen trilweekend" zegt Esther, "die heb je de week daarna" vult Lars aan.
Het wordt komende week kouder dus misschien hebben we volgende week allemaal een trilweekend.


Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost