Snert en pannenkoeken

Dinsdag elf juni, met hoge snelheid naar huis, naar binnen, snel weer naar buiten met zwemspullen, snelwandelen naar het Nollestrand en slechts vijf minuten te laat aankomen voor de duik van zes uur. Gelukkig hebben Jenifer, Rudi, Jean-Pierre, Esther en Inge op mij gewacht. Snel kleed ik me om en sta uiteindelijk als eerste klaar, te trappelen, voor de duik.
Na enkele minuten lopen we met z'n vijven het water in, Jean-Pierre blijft aan de wal in het gezelschap van Neeltje.
Eenmaal in het water roept Rudi, die zaterdag nog heel twijfelend het water inging "dit is toch lekker he!". De hele temperatuurschaal van Bonaire uit zijn systeem gejaagd.
Na een poosje begint het te regenen en ik denk aan mijn kleding die achter het huisje op de vlonder ligt, hulpeloos kijken we richting het strandhuisje waar gelukkig Jean-Pierre de tegenwoordigheid van geest heeft mijn kleren binnen te leggen.
Af en toe worden we verrast door een paar hoge golven, en het weer is eigenlijk prachtig bijna heel de tijd zon met dan die ene zeer zwakke regenbui er tussendoor.
We houden het dan ook met gemak ruim vijftien minuten vol, want het is op commando van Esther dat we, volgens de minuutpergraadregel het water weer moeten verlaten. Jean-Pierre neemt een hunnie van ons en we nemen een koude douche achter het huisje.
Na het aankleden worden we door Jenifer voorzien van thee, koffie, bier of iets anders en Rudi komt met erwtensoep op de proppen die aangevuld wordt met heerlijke pannenkoeken. Die pannenkoeken hebben wel wat voeten in de aarde want Rudi krijgt het voor elkaar de electrische kookplaat op kinderslot te zetten, de magic touch van Jean-Pierre redt ons avondmaal.
Gezellig eten we samen en praten vooral over niet al te serieuze zaken zoals televisieseries van vroeger en genieten van het uitzicht op de zee.
Het zal weer even wennen zijn om de "bijna" dagelijkse duik vanaf het badstrand voort te zetten zonder al deze luxe.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost