De zonsondergangduik

Vijfentwintig januari om vijf uur staan Alle, Evert-Jan, Hans, Kim en ik klaar op een pas opgehoogd strand voor wat Alle noemt de zonsondergangduik. Helaas was het niet echt helder dus de zon hebben we niet echt onder zien gaan.
Met een watertemperatuur van zes en een luchttemperatuur van nog geen vier graden Celsius stapten we weer dapper de zee in. Die tiende graad ten opzichte van twee dagen eerder lijkt goed voelbaar. We denken wat zeehonden te zien maar het blijken meeuwen te zijn, nee het waarnemingsvermogen neemt niet hard toe.
Na zeven minuten en dertig seconden besluiten Hans en ik nog even kopje onder te gaan en de "warme" handdoeken op te zoeken, Hans verlaat zoals altijd het laatste het water en roept naar de rest dat we nog een foto moeten maken, er is niet veel enthousiasme voor te vinden. Evert-Jan had al aangegeven na het zwemmen meteen aan de wandel te willen om zo weer op te warmen, nu na zes minuten koud water zegt Kim ook liever de thee thuis bij de kachel te drinken. Onderweg naar de fietsen, zien we dat er op de trap zout gestrooid is tegen gladheid, best confronterend als je net gezwommen hebt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost