Zwemmen en scrubben

Zaterdag negenentwintig januari, we spreken af om tien uur bij Pier 7. Er staat een behoorlijke wind dus dat belooft wat. Vandaag zwemt op Inge na het hele gezin Soffers mee inclusief Hessel, de vriend van Annebel.
Eenmaal op het strand breekt ook de zon door dus het wordt een zomerse duik bij winterse temperaturen. De groep is groot vandaag, Alle, Annebel, Céline, Evert-Jan, Hans, Hessel, Kim, Matthijs, Merijn, Wouter en ik. Het water is wild en het is een feestje om er in te zijn, zoals Matthijs later aangeeft, "je voelt je net een kind". Hessel loopt het water in maar besluit al snel dat dit niet zijn ding is en gaat als eerste terug. Annebel volgt na een paar minuten en valt nog bijna omver als de onderstroom aan haar benen trekt. Merijn houdt het tijdens zijn debuut ook aardig vol. Na een minuut of drie/vier gaat hij eruit. De rest maakt de acht/achtenhalve minuut vol.
Als we uit het water lopen merken we dat de wind warm aanvoelt, bijna zomers, dat is een rare gewaarwording want toen we aan kwamen fietsen was dat niet het geval.
Ze dicht mogelijk bij de boulevard kleden we ons aan, met een beetje beschutting tegen de wind, toch worden we als nabewerking nog even getrakteerd op een gratis scrub door het aanwaaiende zand.
Bij thuiskomst blijkt dat we meer zand dan ooit hebben meegesleept, het meeste belandt gelukkig op de stoep, als we dit nog lang volhouden hebben we straks duinen in de tuin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost