1.000.000 kuub zand min een beetje

De wind is gaan liggen. Het is dinsdag tweeëntwintig februari als Hans en ik om twaalf uur naar het strand fietsen. Rond ons heen zien we nog de sporen die Dudley, Eunice en Franklin hebben achtergelaten, het beperkt zich niet tot dakpannen, op de boulevard ligt een berg zand die van het strand gewaaid is en nu met zwaar geschut weer terug naar het strand gebracht wordt. Op de boulevard staat ook Simone al te wachten, we zijn met drie vandaag en besluiten, na eerst het halve strand overgestoken te hebben, toch maar in de luwte van het Pier 7 windscherm om te kleden. Ondanks dat de wind geen naam mag hebben is hij best sterk 
Het water is al wel een stuk rustiger, het is alleen wel heel ver lopen. Van de 1.000.000 kubieke meter zand waarmee onlangs het Walcherse strand weer is opgehoogd, is niet alleen een deel de boulevard opgewaaid, een ander deel is in onze sokken, schoenen en tassen mee naar huis gesmokkeld maar een groot deel van de zandkorrels heeft ook de zee niet kunnen weerstaan waardoor het strand iets lager en een stuk langer is geworden.
Nu het laag water is stap je vrij snel wat dieper water in. Ik maak nog de opmerking dat we meteen de vaargeul in stappen, dat is uiteraard niet het geval maar het valt op hoe dicht we erbij zitten.
Als we een poosje in het water liggen, komt er een schip langsvaren en inderdaad het is dichtbij. We besluiten nog even de golven af te wachten, het water wordt onrustig en ja hoor daar komen ze. Flinke golven die door de steil aflopende bodem bijna het strand oprollen, als een van de hoogste golven omslaat in mijn rug beland ik ook bijna als een aangespoelde walvis op het strand.
Voordat Lenie 't Hart me terug komt duwen besluit ik Simone en Hans te volgen en na 11.5 minuten verlaten we het water. Bij het afdrogen breekt ook de zon door, wat een prachtige start van het tweede deel van deze dag.
We kleden ons aan en laten vandaag de thee voor wat het is, de werkdag trekt weer aan de agenda.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost