Autozwemmen

Vrijdag vijfentwintig februari, het is iets na half negen als Kim komt aanrijden met de auto. Wat een luxe! We parkeren onderaan de Leeuwentrap (sommige dingen zullen altijd hetzelfde zijn) en lopen naar het strand. Achter het windscherm van Pier 7 trekken we onze kleren uit en rennen over het alweer veranderde strand. Als we vlak bij het water zijn zakken we tot onze knieën weg in het mulle zand.
De zee is wild en de stroming bizar sterk. Zwemmen kun je het vandaag niet noemen want we zijn bijna continu bezig tegen de stroming in te lopen. We lopen naar het einde van het paalhoofd waar Kim zich vasthoudt aan een boven het water uit stekende paal. Dat blijkt niet echt praktisch want rond de paal vormt zich een kuil en hoewel Kim nu mooi op haar plaats blijft heeft ze moeite haar hoofd boven water te houden, ze besluit zich aan de stroming over te geven.
Na acht minuten heen en weer geslingerd te worden door golven en stroming besluiten we eruit te gaan. We zijn ver van de plaats waar het water ingingen verwijderd dus zakken niet tot onze knieën in het zand.
Aankleden is nu beperkt tot zwemponcho en slippers aantrekken, helaas voor Kim is ze haar slippers vergeten en dus toch moet klungelen met sokken en schoenen. Uiteindelijk besluit ze ook haar jas aan te trekken en in de auto moeten we keihard lachen om de hele setup waarin we ons nu bevinden afgemaakt met Kim haar vingerloze handschoenen.
Maar relaxed dat het is om met de auto te gaan zwemmen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost