Carnavalsduik

Zaterdag zesentwintig februari, we zijn gisteren avond gestart met een mooie hergeboorte van het bergsche carnaval, of beter gezegd "de vastenavend in 't Krabbegat. Een hergeboorte van carnaval gebeurt natuurlijk wel vaker maar dit keer hebben we een jaartje op stal gestaan.
En wat is er nou fijner na een avond goed op stap te zijn geweest dan een frisse duik 
Ver van de Zwemburen verwijderd moet ik wel wat potentiële meezwemmers zien te overtuigen en Annebel vond het al snel een goed idee.
De binnenschelde is 5.8 graden dus een stuk kouder dan de zee op dit moment is maar het water staat nagenoeg stil dus als je niet te veel beweegt creëer je een soort van minibuffer om je heen. Het is erg lekker in het water met de zon in je gezicht al houdt Annebel het na vier minuten voor gezien, een behoorlijke ongetrainde prestatie, na acht minuten ga ik er ook uit. Koud is het zeker niet en het hotel is het vijf minuten lopen dus we besluiten in poncho en badjas terug te lopen met onze Jumbo tassen. Gelukkig is het hier carnaval en kijken de meeste Bergenaren niet zo heel vreemd op, hoewel de man bij de receptie zichtbaar moeite had een verbaasde blik te onderdrukken, ik kan het hem niet kwalijk nemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost