De ijsdoop

Vier komma twee graden buiten temperatuur met windkracht zes en een voeltemperatuur van nul graden. Gelukkig was er een zonnetje vandaag, twaalf februari om elf uur. We zijn met veel, Evert-Jan, Inge, Jets Ke, Hans, Kim, een hele kinderschaar en ik. We gaan met vijf het water in, Inge maakt foto's en de kinderen blijven wijselijk op het strand spelen.
Het water dat volgens de metingen net voordat we erin gingen 6.2 graden maar nu gedaald naar 6.1. Gemiste kans, vooral voor Jets Ke die haar debuutduik maakt, nu moet ze meteen het nog koudere water in, de ijsdoop. Af en toe een hoge golf zorgt voor wat sensatie.
Toen we naar het water liepen zijn Kim en ik vooruit gerend dus ik zeg dat wij er al acht minuten in liggen als de rest zo ver is, Evert-Jan zegt "nee dat is je zwembroek die op half zeven hangt".
Stuk voor stuk valt het ons op dat handen en voeten vandaag wel heel koud worden, verder voelt het als gebruikelijk en is het goed vol te houden.
Jets Ke die zich voorgenomen heeft niet kopje onder te gaan houdt het goed vol, toch zeker voor een eerste keer. Ze besluit de tien minuten niet vol te maken en op het moment dat ze het water uit gaat wordt ze stevig verrast door een golf waardoor ze dan toch in ieder geval half kopje onder ging. Aan de kant staat Inge haar met een badjas op te wachten, wat een luxe!
Kim zegt na zeven minuten dat ze denkt dat we er al acht minuten in zijn, waar ken ik dat van?
Uiteindelijk maken Hans en ik de tien minuten vol en zijn verbaasd dat onze voeten het lopen nog ondersteunen als we teruglopen.
In de luwte van het terrasscherm van Pier 7 kleden we aan, drinken thee en genieten van de winterzon.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost