Jedi-power

Vrijdag elf februari, het is vijf uur als we gaan zwemmen. Maar eerst even stilstaan bij die datum, als Brabander doet mij dat wel iets elf (elluf) het gekke getal, en februari (februarie) de maand waarin carnaval (vastenavond) vrijwel altijd valt. Dit jaar feitelijk in maart maar het gaat kriebelen want het komt dichterbij.
En dan nu terug naar een koud strand, het is 6.5 graden we rennen naar het water want dan zijn we ook eerder weer terug, al hebben we in het water dat 6.6 graden is ineens geen haast meer hebben om de koude buitenlucht weer in te gaan. Evert-Jan houdt het hoofd koel maar dat kan te maken hebben met het feit dat hij meteen onder water dook dus nu met nat haar de rest van de tijd door moet brengen.
Kim wordt ongeduldig en vraagt al na drie minuten naar de tijd, eerder deze week dacht ze dat ik haar voor de gek hield door na vier minuten en dertig seconden te zeggen dat we al tieneneenhalve minuut in het water waren, ze had het verkeerd verstaan. Nu over compenseer ik dat door uitsluitend verkeerde tijden te noemen. Als er dan een serieuze zeven minuten uitkomt besluit Kim dat het mooi is geweest en Evert-Jan, Hans en ik volgen dat voorbeeld een minuut later. Rennend als jonge honden lopen we in boogjes naar onze spullen. Snel de zwemponcho aan en zweven op jedi-power voor de foto.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost