Ligtafels

Het is zaterdag (al denkt Hans dat het zondag is) negentien februari, the day after. Onderweg naar het strand doe ik een soort reuzenslalom op het fietspad om afgewaaide takken te ontwijken. Thuis is de stormschade gelukkig beperkt gebleven tot een scheefgezakte dakpan. Niet bijzonders want sinds we hier wonen is die dakpan eigenlijk een soort windmeter, na windkracht acht ligt hij scheef.
Vandaag zwemmen we met een uitgedund clubje, Hans, Kim en ik. Loes en Jip spelen op het strand, ze verzinnen vanalles en vermaken zich goed. Hans en Kim gaan wel meer dan twee keer de gebruikelijke hoeveelheid zand mee naar huis nemen nu Loes en Pip langzaam in zandzakken aan het veranderen zijn.
Toen we om één uur het strand op liepen, troffen we het iets anders aan dan dat we het gisteren achtergelaten hadden. Je kunt nu op bepaalde plaatsen zo vanaf de boulevard het strand op lopen zonder de trap te gebruiken, ook Pier 7 is het zeezicht wel een beetje ontnomen. De tafels die buiten het windscherm staand zijn veranderd in ligtafels want het blad steekt nog slechts tien centimeter boven het zand uit.
Het waait nog stevig dus we zoeken beschutting aan de zijkant van Pier 7 waar we mooi tussen het windscherm en een enorme opgewaaide zandberg volledig uit de wind staan.
Het water is weer een feestje, om de zoveel golven komen er een aantal flinke golven en we genieten weer met volle teugen. De zon verdwijnt ondertussen helaas achter de wolken en we zien in de verte hoe het strand bij Groede mooi in het zonnetje licht. Helaas is dat te ver zwemmen.
Als we na het aankleden en thee drinken weer naar huis gaan moeten we Jip en Loes bovenaan de Leeuwentrap goed vasthouden vanwege de wind. Loes vind het spannend maar Jip wil terug naar boven om nog een keer half weggeblazen te worden.
Onderweg op de fiets wens ik Hans en Kim een prettige zondag en fiets door naar huis om in een warm huis de resterende enchiladas van gisteren op te eten. Wat een feest!

Reacties

  1. Wat leuk al die verhalen, zit in de familie, wel goed bewaren voor het nageslacht

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost