Stoelverwarming

Donderdag vierentwintig februari, na een race vanuit Maarssen en een tussenstop in Alblasserdam ben ik net op tijd om de zwemdate van half zeven te halen. Met Hans en Kim fiets ik naar de Leeuwentrap, waar we Evert-Jan niet aantreffen en niet zeker weten of hij komt. We besluiten naar het strand te gaan, aan onze fietsen is sowieso te zien dat we er zijn. Bij Pier 7 komt Evert-Jan tevoorschijn in zijn badponcho met laarzen eronder, hij zegt nog een sigaar nodig te hebben om zijn Ma Flodder look compleet te maken. Evert-Jan is met de auto en kan dus achteraf in het warme comfort van zijn auto naar huis en hoeft niet te klungelen op het strand.
We kleden ons uit (al betekent dat soms niet meer dan badponcho en laarzen uit) en lopen naar de zee, het strand is helemaal veranderd als gevolg van het "egaliseren", het resultaat is diepe sporen en een soort aspergebed landschap met een pad in het midden waar we dankbaar gebruik van maken.
Bij de zee zaken we behoorlijk diep in het zachte zand maar iets verder in het water is de bodem weer normaal. De zee is redelijk wild dus we genieten in de schemer van de golven. Om de een of andere reden koelen onze handen en voeten af alsof we in een ijsbar liggen. Het zeewater is zeven graden dus dat kan het niet zijn en een luchttemperatuur van een kleine 6 graden ook niet volgens mij.
Als we na acht minuten uit het water lopen voelt het strand ook koud aan, dit is misschien de reden, het losse koude natte zand.
We willen snel aankleden maar van Hans moeten we eerst poseren, we doen dit met matige tegenzin maar zijn achteraf toch weer blij dat er beelden zijn.
Terwijl Hans, Kim en ik aankleden staat Evert-Jan ongeduldig te wachten en bedenkt zich hardop dat hij vergeten is zijn stoelverwarming aan te zetten, Hans hoopt hardop dat zijn accu leeg is en gezamenlijk bedanken we hem voor de niet aangeboden lift. Evert-Jan zegt ons met plezier naar huis te willen brengen. We vragen maar niet hoeveel fietsen er achterin kunnen 
Onderweg naar de Leeuwentrap worden we weer bijna omver geblazen, het blijft maar stormen in Vlissingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost