Lemmings

Zondag zevenentwintig maart, ook een soort verjaardagsduik, de dochter van Evert-Jan en Inge zijn vandaag jarig. De verjaardag van Inge hebben we gisteravond en vannacht dik gevierd, je wordt maar één keer vijftig. Het gevolg is dat er wat logees meegaan, ook bij Evert-Jan, zijn broer sluit aan. We, Annebel, Evert-Jan, Hans, Kim, Maarten, Marilyn, Paul, Renée en ik, staan dus om een uur in de startblokken om een duik te nemen onder toeziend oog van Inge, Letty en mijn moeder Jules.
Het is niet bijzonder koud, tien graden met een bijna doorbrekende zon en een watertemperatuur van 8.7 graden. De zee is als een spiegel zo kalm. We lopen er in en iedereen geeft zich vrij snel over. Renée begint meteen ook te zwemmen en geniet als een vis in het water, best handig bij deze activiteit.
Na zo'n drie, vier minuten gaan Marilyn, Paul en Renée eruit, na vijf minuten Annebel, dan Hans en Kim, die moeten haasten om de kinderen op te halen, en als laatste volgen Evert-Jan, Maarten en ik op acht minuten. We vormen dus een soort van lemmingsspoor over het strand maar de selfie valt volledig in het water omdat de helft halverwege het omkleedproces is en dit geen passend moment is voor een fotoshoot. Gelukkig hebben we Inge als fotograaf die ons al lang op beeld heeft vastgelegd. We drogen ons af en trekken droge kleren aan. Hans en Kim vliegen ervandoor want ook buiten het water tikt de klok en het tijdrijzen van eerder deze week blijkt toch lastig te herhalen. Evert-Jan en Maarten gaan ook naar huis want de jarige wacht. Met de rest drinken we thee, even een rustmomentje na een nacht feesten, korte slaap, en zwemmen. Het is gezellig en we praten wat na, over het zwemmen en feesten met regelmatig een anekdote van vroeger die door mijn moeder met veel passie voor theater uit de doeken wordt gedaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost