Conflictmeiden

Op zaterdag negen april is de zon weer nadrukkelijk aanwezig, als Céline, Hans, Kim en ik om half één het strand oplopen. Hans kiest voor de plek bij de knuffelmuur en we wachten op goedkeuring van Kim, die vindt dat het hier te hard waait en wil liever achter het scherm van Pier 7 staan, dat wil zeggen aan de strandkant. Als we daar aankomen wachten Hans en ik wederom geduldig op de goedkeuring, Céline en Kim vinden dit een prima plek, dus we strijken neer. Uiteraard waren we ook akkoord gegaan als er een andere plek zou worden aangewezen, ik zeg "alles in het kader van het conflict mijden" waarop Hans antwoord "met de conflictmeiden". De titel van het blog is gezet.
Het was een goede plek voor het omkleden, buiten het feit dat de wind er even hard waaide en de zon eerst door glas moet dus al veel warmte kwijt is voordat het je lijf raakt en het een kleine kilometer lopen van de waterlijn is. Het is ook wel een soort etalage want Céline merkt op dat er een man op het terras bijna een nekhernia oploopt om het uitkleden goed te kunnen zien. Misschien toch een tegenvaller dat er ook badkleding onder de kleren zat.
Als we minuten later bij het water aankomen, geteisterd door de toch nog best frisse wind, vindt Céline dat de tijd loopt als haar teen het water raakt. Kim heeft inmiddels al weer kramp in haar middelteen en ik vind het ook maar fris. Ondertussen ligt Hans al in het water, zonder zeuren en klagen.
We zijn er van overtuigd dat het water vandaag drie graden kouder is dan eerder deze week maar in werkelijkheid is dat maximaal twee tiende graad. Het zal de gevoelstemperatuur wel zijn.
Na ruim acht minuten lopen over het relatief warme zand met de zon in de rug terug. De man op het terras nipt vol goede moed van zijn biertje in afwachting van het volgende tafereel, die natte kleding zal immers uit moeten. Ook hier een teleurstelling, een vernuftig systeem van badponchos en handdoeken zorgt ervoor dat er niets te zien valt.
Koud en voldaan verlaten we het strand en nemen ons stellig voor morgen weer een duik te nemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost