Gezellig

Gezellig, gezellig, oh wat is het hier gezellig. De aanloop naar onze duik. Het is half vijf op vrijdag acht april als we op de boulevard verzamelen. Hans heeft zijn accordeon meegenomen en dat heeft een voorgeschiedenis die kwart voor tien vandaag gestart is. Kim gooit het volgende bericht in de appgroep "Goedemorgen! Hans en ik gaan 16.30 zwemmen. Wie kan er gezellig mee? 😀" waarop ik antwoord dat ik geen gezelligheid kan beloven maar wel meega. Hans vult in dat hij zij accordeon meeneemt voor de gezelligheid, Evert-Jan zegt dat hij dan ook geen nee meer kan zeggen en Inge wil dit niet missen maar heeft er geen duik voor over dus neemt een soepje en een drankje mee, goede compensatie overigens.
Het resultaat is dat we nu onder muzikale begeleiding van Hans het strand op lopen. Bij het uitkleden en het water in gaan heeft iedereen het vandaag koud en we zijn ook echt aan het aftellen, misschien vanwege het vooruitzicht op soep, een borrel en nog meer muziek.
Tijdens het afdrogen en aankleden komt er een vrouw een praatje maken l, ze houdt ons al sinds begin januari in de gaten, dacht eerst dat we toeristen waren maar heeft na drie maanden toch wel de conclusie getrokken dat we niet zo maar weer verdwijnen.
De borrel doet ons goed, een echte Jordaanse Arak Haddad. Een anijsdrank die veel overeenkomsten met Ouzo heeft maar net wat zachter is. Dan een zelfgemaakte tomatensoep van Inge, die ook erg goed smaakt. Loes en Jip doen ook mee met het soepje en als Hans aan Jip vraagt of de soep smaakte krijgt hij als antwoord "ja, anders had ik het toch niet zo snel opgehad", daar zit iets in.
Dan nog een muziekje en een dansje, we improviseren een tekst passend bij de situatie en doen de bibberdans.
Zo wil ik ieder weekend wel beginnen. Onderweg naar huis worden we ingehaald door een flowerpower bus en we zwaaien naar Hans die meteen door moest voor een optreden, als hij daar zijn accordeon voor nodig heeft dan hoop ik dat er niet te veel zand in terecht is gekomen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost