Gezellige zondagduik

Zondag tien april, het lijkt wel of de zomer is begonnen, het is zonnig, praktisch geen wind en de temperatuur is heerlijk als we om half twaalf samenkomen op het strand. We zijn met een flinke groep vandaag, een goede opkomst en Hans heeft zijn broer en schoonzus meegenomen, daarnaast is er ook nog een hele groep kinderen. Een gezellige zondagduik dus.
Als we compleet zijn lopen Anita, Bart, Hans, Katja, Kim, Marie-Louise, Simone, een paar kinderen en ik naar het water. Katja houdt het al snel voor gezien en besluit dat het water veel te koud is voor een duik. Een wijs besluit dat de rest niet neemt.
In het water wordt duidelijk dat ook het kwallen seizoen  begonnen is, eigenlijk konden we dit op het strand al zien maar in het water zijn de vrijzwemmende neteldieren ook nadrukkelijk aanwezig.
Bart verlaat na een aantal minuten het water en bedenkt, eenmaal op het droge, dat het eigenlijk goed te doen is en komt er terug in, dit doet hij een paar keer en gaat uiteindelijk tegelijk met ons het water uit. Hans en ik moeten bij dit heen en weer geren erg aan Matthijs denken, Bart heeft zelfs dezelfde zwembroek als Matthijs, daar zal het wel aan liggen.
Zo'n tien minuten in het water gebleven en niemand die het koud heeft, als we eruit zijn voelen het zand en de lucht warm. De selfie is een uitdaging met een groep van deze omvang, een uitdaging die we met succes aangaan.
Dan komt er na het aankleden wat kou naar boven. Gelukkig heeft Kim thee dus dat wordt ook opgelost. We drinken thee en dan gaan we allemaal weer onze eigen weg. Het is maar net zondagmiddag dus het weekend is nog lang.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost