Koningsduik

Zevenentwintig april, ja inderdaad, de dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Om half tien is het zover, Kim, Simone en ik maken de koningsduik.
Op het strand moeten we nog wat kwallen ontwijken maar het is opkomend water en weer een puntje voor de hoogwater theorie van Hans, geen kwallen in de zee. 
Als we het water in lopen komt er een stel net uit, de vrouw zegt waarschuwend tegen ons "het water is nog best fris hoor", de man voegt eraan toe, wel iets warmer dan in januari. Kim antwoord beleefd, met een dankjewel voor de tip, even later zegt ze tegen ons iets als, "het zal toch gewoon hetzelfde als gisteren zijn".
Het water is kalm, inderdaad aanzienlijk warmer dan in januari en vergelijkbaar met gisteren.
Ondanks het feit dat we alledrie een horloge om hebben heeft niemand echt het moment van in het water stappen geregistreerd, gelukkig komen we daar al snel achter en kunnen we het nog terughalen uit het kortetermijngeheugen. Rustig dobberen we wat rond, de stroming is sterk en zonder de kwallen hoeven we niet naar beneden te kijken, nee, vandaag kijken we naar boven want, hoewel er mooi weer is afgegeven komt er een hele donkere wolk op ons af. Regen, daar was niemand op voorbereid. De regen blijft gelukkig uit. Het is opvallend dat onze handen maar vooral voeten weer ouderwets koud zijn. Ik denk dat het te maken heeft met het strand dat nat is en het vannacht behoorlijk afgekoeld is. We zullen het wel overleven.
Na een korte douche, snel de zwemponcho aan kroon op en op de foto voor onze koning.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost