Mooie avond

Het is donderdag eenentwintig april, als Hans en ik om kwart voor acht 's avonds naar het strand gaan. Het lijkt er na de afgelopen dagen op dat we het winterse weer echt afgeschud hebben. April doet wat ie wil blijkt voor ons goed uit te pakken.
Het is een mooie avond met een heldere lucht en een krachtige zo'n. Er staat wel wat wind maar de temperatuur is voldoende om daar geen last van te hebben.
Zoals altijd is de confrontatie met het water een reden tot terughoudendheid maar dat is snel voorbij. Er zijn geen golven en ook geen kwallen dus rustig dobberen, genieten van de zon en een beetje ouwehoeren.
Na een minuut of zes gaan we er weer uit want Hans moet nog spelen vanavond en wil dan wel weer op temperatuur zijn, op zich begrijpelijk. Met klappertanden zal het publiek geen genoegen nemen, al is er misschien best een markt voor.
We douchen nog even af en na het aankleden blikken we nog eens terug op de dagen in januari die toch wel van een andere orde waren als nu. Hans herinnert zich nog de titanenstrijd van eenendertig maart, met de bizarre fietstocht door de ijskoude regen en wind als toetje op een periode van redelijk warm weer.
Wat hebben we het nu toch gemakkelijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost