Ploeteren

Donderdag zeven april, als Hans en ik om zeven uur 's avonds naar het strand fietsen staat er een stevige wind, 8 Beaufort dus de eerste uitdaging is de Leeuwentrap overleven. Voordat Hans van huis vertrok was hij al gewaarschuwd dat hij zichzelf bovenaan de trap goed vast moet houden, ik neem aan dat ik deze tip ook mag gebruiken dus doe dat ook. Het blijkt nodig. Evert-Jan en Kim zijn vanmiddag al geweest dus zijn ervaringsdeskundigen. Als Hans en ik de boulevard op lopen merken we pas echt hoe sterk de wind is en zien er het onheilspellende effect daarvan op het water. Ik stel voor dat we vandaag de selfie vooraf maken, dan hebben de nabestaanden altijd de foto's nog. Op het strand zijn we dit voornemen vergeten en als jonge honden haasten we ons het wilde water in. Het is ploeteren, de golven die je omver slaan maar vooral de enorme stroming die ons steeds verder opzij duwt. Toen we het water ingingen hebben we tactisch het paalhoofd ontweken maar nu dreigen we op de volgende te stuiten, teruglopen dus.
Deze aanhoudende strijd maakt dat we het niet koud hebben maar wel echt moe worden. Na dikke zes minuten geven we het op en wachten nog wat hoge golven af om ons naar het strand te laten spoelen.
Terug bij de kleren, komt de selfie maar we besluiten dat die leuker is bij de zee en lopen terug voor de foto.
Nu nog naar huis, op de Leeuwentrap moeten we ons goed vasthouden maar de echte beproeving komt op de fiets, als we op een normaal tempo fietsen en door een windvlaag spontaan stilstaan.
Het is een storm die geen naam maar wel kracht heeft.
We ploeteren verder.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost