Waterstaren

Zon, een beetje wind, goede temperatuur, lekker water en weekend. Wat kan er nog misgaan op deze zaterdag drieëntwintig april. Ans, Hans, Kim en ik hebben lekker op tijd afgesproken, tien uur op het strand. Jip en Loes zijn er ook bij en vermaken zich op het strand in de zon. Het is aflandige wind, een eerste voorbode en afgaand water, volgens Hans voorbode nummer twee en onderweg naar het water zien we de eerste kwallen al liggen. In het water zijn we omringd door kwallen, gelukkig zijn ze nog wel te ontwijken maar prettig zwemmen is het niet, zie het als een nieuwe uitdaging.
We vragen ons hardop af waarom die kwallen niet midden op zee blijven en of ze op z'n minst wat meer rekening met zwemmers kunnen houden door uit de buurt te blijven, de kwallen houden zich stil.
Hans houdt het na zes minuten kwallen ontwijken voor gezien en gaat in de branding zitten, hij kijkt naar een vermakelijk tafereel van drie mensen die diep in het water staan en de hele tijd naar het water staren om kwallen te spotten en te ontwijken.
Na zo'n acht minuten verlaten we het water, niet vanwege de kou maar we zijn het waterstaren wel wat beu aan het raken.
Een selfie in de zon, even afdouchen en aankleden. Nog even met Jip voetballen tot iedereen klaar is en dan gaan we weer.
Bij de fiets aangekomen zegt Jip dat er wat zand in zijn laars zit, hij trekt zijn laars uit en kiept hem leeg. Iedereen is onder de indruk dat hij met zoveel extra gewicht aan zand tot de fietsen heeft kunnen komen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost