Goede tip!

Maandag zes juni, het is al een paar dagen geleden dat ik gezwommen heb, druk met werk en een geweldig pinksterweekend, met Inge, Annebel, Merijn, Wouter en heel veel anderen, op Vestrock in Hulst hielden me uit het water.
Nu om zes uur is het zover, met Céline en Kim een bijna winterse duik. Hoewel het nog steeds veertien graden is met een watertemperatuur van bijna zestien en een halve graad kun je ook niet echt over winterse omstandigheden spreken. Het is fris en het regent, dat wel.
We besluiten achter het windscherm van Pier 7 om te kleden want de wind en regen zijn behoorlijk guur.
Nadat we onze kleren zorgvuldig hebben weggestopt in waterdichte tassen, rennen we naar het water in de wetenschap dat het beter voelt dan op het strand, geen kwallen, wel golven het is geweldig.
Geen discussie over de starttijd, wel een minuut verschil maar meteen aan de start vastgesteld om verdere onenigheid te voorkomen. We worden behoorlijk meegesleurd door stroming en wind en moeten al snel tegen de stroom in lopen om niet in Antwerpen uit te komen.
Céline die de hoge golven wat probeert te ontwijken krijgt van Kim de gouden tip dat het wat dieper veel rustiger is, de woorden hangen nog in de lucht op het moment dat we in dat diepere water overspoeld worden door de ene hoge golf na de andere. Goede tip!
Even later als we besluiten dat we eruit gaan worden we terwijl ik met mijn rug naar de zee sta overvallen door een paar enorme golven, we belanden met z'n drieën bijna op het strand, dat scheelt weer wat lopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost