Zonnige regendag

Zondag vijfentwintig september, rond een uur of tien gooi ik in de groep dat ik om elf uur ga zwemmen. Meteen gevolgd door reacties en al snel hebben we een gezellig clubje bij elkaar.
Om elf uur staan Alle, Annemie, Evert-Jan, Hans, Lars en ik op de boulevard, klaar om het strand op te lopen. Als we de trap aflopen zien we een tafel met thermoskannen staan, we gaan er meteen vanuit dat het voor ons is maar besluiten er nog niet meteen gebruik van de maken.
Het is een zonnige regendag, mooi zonnig weer met tussendoor buien, nu is het droog en zonnig.
Al snel dobberen we in het water, even verderop zien we in het water een grote groep die in tegenstelling tot ons niet dobbert maar zwemt. Het is de zwemgroep Zwemmen Langs Walcheren en met pijn in ons hart moeten we toegeven dat de koffie en thee waarschijnlijk van hen is.
Na een poosje komt Daniëlle aangezwommen voor een praatje, ik zeg haar dat de koffie en thee op is, dat maakt haar niets uit als we maar koekjes hebben achtergelaten.
We dobberen nog wat voort, ik ga even richting de kant en maak een praatje met Jean-Pierre die met hond Toos terugkomt van zijn loopsessie, het lijkt wel een sociaal treffen. In het water is het gezellig, leuk dat we weer met een wat grotere groep zijn. De tijd vliegt en voor we het weten liggen we er een kwartier in, met de watertemperatuur van 17.7 graden is dat ook gemakkelijk vol te houden.
De gesprekken gaan over van alles maar de energierekening vormt toch wel een rode draad.
Als we het water uitlopen baden we in de warme zon, oververhit zullen we niet geraken maar prettig is het wel. Als we bij onze spullen aankomen blijkt de fietssleutel van Annemie los in het zand te liggen, we concluderen dat die daar ligt om te markeren waar onze spullen zijn.
Hans maakt een selfie of eigenlijk meer een groepsie en vraagt wat er op de achtergrond moet, ik zeg "doe ons maar".
We kleden ons aan en kuieren terug naar de boulevard, waar ieder zijn eigen richting in vertrekt om voldaan door het zwemmen aan de tweede helft van de zondag te beginnen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost