Aanhanger vol kiwis

Zondag dertig oktober, we zwemmen vandaag met een grote groep, om half twaalf treffen (vlnr op de foto) Hans, Kim, ik, Esther, Jean-Pierre, Evert-Jan, Alle, Marijke, Inge, Jip, Loes, en Mare elkaar op de boulevard.
Een gezellige grote groep, even denk ik dat we de club van Zwemmen langs Walcheren gaan overtreffen maar dat blijkt al snel grootheidswaanzin.
Het is opkomend water maar nog erg laag, helaas drijft er ook veel rotzooi en een paar kwallen in het water. Kwallen zo groot dat meerdere mensen ze tegelijkertijd voelen ook al zijn ze meters uit elkaar.
Mare wil net als Jip en Loes kopje onder en vraagt Alle of dat goed is, een aantal mensen roept spontaan "ja hoor dat is lekker" terwijl Alle het tegelijkertijd afraad, het ouderlijk gezag wint duidelijk want Mare houdt het hoofd boven water.
De zee is glad als een spiegel en de we besluiten te gaan zwemmen, we zoeken een doel maar kunnen niet echt iets vinden. We zwemmen een stukje tegen de stroom in maar komen niet verder want op het Strand staat Peter foto's van ons te maken (als bewijs voor de kinderen en kleinkinderen dat Marijke toch echt gezwommen heeft) en het lijkt alsof hij stiekem met ons meeloopt. Het is niet zo, we zwemmen uit alle macht en komen nauwelijks vooruit.
We zwemmen en dobberen zo'n twaalfeneenhalve minuut voordat we er weer uitgaan. Dan is het selfie tijd, Als ervaren selfie fotograaf krijgt Hans ons alle twaalf in een handomdraai op de foto.
Het afdroog-aankleedritueel verloopt weer zoals gebruikelijk met horten en stoten. Ondertussen vertelt Evert-Jan dat hij gisteren zijn kiwi en druif gesnoeid heeft en een hele aanhanger vol had, Hans vraagt meteen, "met kiwis", ik volg "met druiven" en Evert-Jan antwoord in alle ernst "nee met snoeiafval" net op het moment dat het kwartje begint te vallen, hij vervolgt meteen met een gespeeld geïrriteerd "ik ga naar huis!".
Twaalf zwemmers, ik denk dat het een mooie score is voor de zondag en een hartverwarmende blik op de aankomende kou!

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost