Een Golf is geen Defender

Maandag vierentwintig oktober, als Inge en ik vanuit Den Haag naar huis rijden pakken we de kans om onderweg een duik te nemen met beide handen en een beetje terughoudendheid aan. Het is regenachtig weer dus we zoeken een moment tussen de buien door, de eerste poging is bij de Brouwersdam waar het zo'n beetje begint te regenen als we net stilstaan, tweede optie Neeltje Jans, ook te slecht. Derde optie langs de dijk bij Westkapelle, flinke golven maar we laten ons niet stoppen.
We kleden ons om bij de auto en lopen de dijk af het korte strand op, snel over de schelpen om vervolgens alle kanten heen geslingerd te worden door de golven en weggevoerd (gelukkig parallel aan de vloedlijn) door de stroming.
Inge heeft haar haar in een staartje gedaan om het droog te houden, dit blijkt al binnen tien seconden een onbereikbaar ideaal te zijn.
Na zeven minuten kiest Inge voor vaste grond onder haar voeten en gaat het water uit, ik hou het nog een paar minuten vol en volg het voorbeeld drie minuten later.
Dan het omkleden, de auto is een puinhoop dus we zoeken onze spullen bij elkaar, gehinderd door de harde wind. Een minuut of tien later zijn we klaar en rijden we weg, eerst over de stenen maar we moeten nog een stukje door het natte zand wat op de heenweg al een spannend effect gaf, even snelheid maken en dan glibberen we door het mulle natte zand naar de vertrouwde harde weg. Een Golf is toch net wat anders dan een Defender.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost