Motoren en viervoeters

Als Inge en ik op zondag zestien oktober naar het badstrand fietsen, horen we onderweg het ronken van motoren. Bijna bij de leeuwentrap aangekomen beseffen we ineens dat het dit weekend strandcross is. Aangezien we geen zin hebben om te zwemmen terwijl er op het strand een bende ronkende crossmotoren rondscheuren besluiten we bij de tennisbaan het strand op te gaan.
Even later liggen we in het water, ik iets eerder dan Inge die nog wat meer tijd nodig heeft om de moed te hebben door te komen.
Tijdens het dobberen, komt er een stel met drie grote honden aanlopen, de vrouw van het stel gaat zwemmen en de man blijft op het strand. Als de vrouw het water in loopt wordt ze gevolgd door de drie honden waarvan er twee al snel concluderen geen zwemmer te zijn en terug naar de man rennen. De derde hond gaat fanatiek achter de vrouw aan en zwemt in het diepere water op z'n hondjes (hoe kan het ook anders) naar haar toe. Hier begint het probleem want, stel je eens voor hoe een hond zwemt en wat voor nagels honden hebben. Als de hond dicht bij de vrouw komt slaat de paniek toe want de vrouw moet steeds de poten van de hond ontwijken en roept naar haar partner dat hij de hond terug moet roepen. De partner hoort het kennelijk niet en staat vrolijk te fotograferen en te filmen hoe zijn vrouw/vriendin vriendschappelijk belaagd wordt door hun trouwe viervoeter.
De vrouw beweegt zich uiteindelijk met de hond in haar kielzog terug naar de kant maar is er zo te zien niet helemaal zonder "kleerscheuren" vanaf gekomen.
Ondertussen zitten onze tien minuten er ook op dus we gaan er ook uit. Selfie, afdrogen, aankleden en weer naar huis.
Vandaag hebben we geleerd dat je een jonge enthousiaste hond eerst dikke sokken aan moet trekken voordat je er mee gaat zwemmen.
Morgen weer een duik!

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost