Op naar het kerstdiner!

Vandaag, elf december, duiken we in groepjes, in de ochtend om kwart over elf, trappen Anita, Ans, Hans, Kim en Remona af, daar is zelfs onweerlegbaar bewijs van want tijdens de duik kwam Jean-Pierre voorbij rennen met Toos en die heeft de eerste groep Zwemburen op de foto gezet toen ze in het water lagen. 's Middags volgen Amanda, Kasia en Marvin, die het water van 7,8 graden om half twee trotseren. Jammer dat Jean-Pierre hier dan geen foto van gemaakt heeft maar gelukkig was er wel een hele vrolijke selfie als indirect bewijs. Later op de middag, gaat de laatste groep Zwemburen te water. Om half vier, wanneer het kwik nog niet boven de één graden is gekomen treffen Esther, Inge, Jean-Pierre, Simone en ik elkaar.
Toch geen slechte score, dertien Zwemburen die vandaag rond dobberen.
De kou in combinatie met de matige wind is niet echt goed te combineren met in badkleding over het strand lopen, plots zie ik toch een sterk pluspunt van een boerkini.
Het water is koud maar toch beter dan in de wind lopen. In het water valt iedereen stil, een paar minuten is er geen echt gesprek maar dan gaat het plots over het vervoer van Simone. Op het strand gaf ze al aan met de auto van haar schoonmoeder te zijn, die moet ze terugbrengen en daarna wandelt ze waarschijnlijk naar huis. Al snel grapt er iemand voor dat ze dan een auto vol zand aflevert, ik stel voor dat ze gewoon in badpak naar haar schoonmoeder rijdt en Inge vult aan, kun je daar meteen douchen. Wel even vermelden dat de auto mogelijk wat vochtig en zanderig is.
Na zes minuten gaan we eruit want Inge heeft nog iets voor ons in petto. We zijn vandaag proefkonijn voor de Glühport die ze als aperitief voor het kerstdiner wil serveren. Het klinkt allemaal heel ellendig maar als we kunnen helpen doen we dat graag. Wel eerst even aankleden.
Aangekleed lopen we richting de trap en zoeken een luw plekje om deze proeverij optimaal in te zetten. Het blijkt niet alleen Glühport te zijn maar er gaat ook nog een hele tak rozemarijn in ieder glas. We warmen onze handen aan de glazen en proeven kritisch van de Port. Iedereen is zeer positief maar het blijft lastig in te schatten of dit beleefdheid is, het ontbreken van smaak als gevolg van de kou, het genot van iets warms of gewoon oprecht is. Hoe dan ook, ik vond het lekker en kijk uit naar het kerstdiner!

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost