Strand vol nieuwjaarsduikers

Wat doe je op één januari? Het geldt niet voor iedereen maar toch zeker voor veel Zwemburen, je neemt een nieuwjaarsduik. Almer, Amanda, Annemie, Ans, Emiel, Lars, Inge Kasia, Marvin, Remona, Simone, Wieske en ik lopen om één uur een vol strand op, op de boulevard krijgen we al een waarschuwing van een nieuwjaarsduiker die zegt dat het water best koud is, niet wetende dat de meesten van ons al koudere vuren hebben doorstaan.
Ondanks dat er redelijk wat mensen een nieuwjaarsduik nemen, vallen we toch wat uit de toon, dat begint al bij onze outfit de meesten hebben geen Teletubbiepak aan, maar als we heel beheerst naar het water lopen en er rustig in gaan in plaats van rennen duiken en vluchten nemen we toch een nog wat uitzonderlijke positie in. Het maakt niet uit, dat doen we eigenlijk met iedere duik die we nemen. Wieske die voor het eerst meegaat wordt gecoached door Inge en Kasia, ze houdt het zonder gegil (wat vooral voor Annemie een openbaring is) vijf minuten vol. Annemie heeft het vloeken met de kerst achter zich gelaten en vervangen door vrede op aarde en vandaag door het roepen van gelukkig nieuwjaar. Lars houdt het hoofd koel, of eigenlijk niet met zijn muts op.
We dobberen wat, de eersten gaan na een aantal minuten het water uit en de laatsten na zo'n zeven minuten. Eenmaal uit het water vervalt onze uitzonderingspositie weer en gedragen we ons nagenoeg hetzelfde als de nieuwjaarsduiker, of toch niet?
Nee, want na het aankleden is zijn er bubbels en oliebollen. We heffen een glaasje champagne op het nieuwe zwemjaar en genieten van de laatste oliebollen van de eindejaarsfeesten.
Hans is er niet bij dus we missen de selfie fotograaf, gelukkig hebben we aan Mirjam een goede invaller die een groepsfoto van de zwemmers kan maken.
Navraag heb ik niet gedaan maar ik geloof dat iedereen vindt dat we 2023 goed gestart zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost