Paasmarktentertainment

Zondag negen maart, het is een prachtige eerste paasdag. De zon schijnt, de kou is weg, een weerbeeld dat we wel even kunnen gebruiken.
Inge staat te popelen om een duik te nemen en gooit een voorstel in de Zwemburenapp, half elf. Kim sluit vrijwel meteen aan en ik later ook. Simone moest nog eieren zoeken, Janine haalt het ook niet en Hans sluit onaangekondigd aan.
Op de boulevard is de paasmarkt in volle gang en de bezoekers daarvan denken vast dat deze vier Teletubbies een soort entertainment zijn. Op het strand treffen we de Scheldezwemmers en Daniëlle steekt Inge en mij nog even een hart onder de riem, ze loopt vervolgens mee richting het water. Ik zeg nog tegen haar "je vergeet de rest van de groep", "ach die komen wel". Ondertussen zijn Inge en Kim (onze plaatsaanwijzer) zo diep in gesprek dat ze bijna gekleed het water in lopen, ik grijp in en Kim neemt haar taak weer op, "daar, zegt ze". We volgen gedwee en niet veel later stappen we het water in, nou ja, een soort van kwallensoep. In het begin is het wat onwennig maar als je jezelf er aan overgeeft is er eigenlijk niets aan de hand.
Ondanks de kwallen genieten we van het koude water en de warme zon, het lijkt wel zomer. Als de Scheldezwemmers (voornamelijk vrouwen) het water in stappen, concludeert Hans dat vrouwen aanzienlijk meer geluid maken. Hij heeft gelijk, de dames kletsen er lustig op los en een zee van geluid stapt de zee in.
Aan de andere kant van ons stapt een groep mannen het water in en die horen we bijna niet, het kan natuurlijk ook komen doordat de groep van de Scheldezwemmers minimaal vier keer zo groot is dan de groep mannen.
Als we er na een minuut of zeven uitgaan, eerst kopje onder en gelukkig zonder kwal op het hoofd bovenkomen, is het tijd voor een toch wat eigenaardige selfie maar dan na het aankleden is het feest echt compleet. We ploffen neer in het zachte zand en onder de warme zon genieten we van thee en chocolade. Even helemaal ontspannen in de zon met een leuk gesprek en natuurlijk de chocolade!

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost