Mooie slotakkoorden

Zondag vier juni, we Inge en ik hebben om vier uur met Hans en Kim afgesproken voor een duik en Annebel gaat ook mee. Een ideaal moment om het stof en bier van Vestrock van ons af te spoelen.
Kort voor de duik appt Hans dat ze op het Nollestrand zijn dus we passen onze fietsroute aan. Aan de rand van het strand horen we al wat gitaar klanken tegemoet en niet veel later zie ik een gitaar in de lucht steken met een Hans eronder die op zijn rug wat akkoorden uit zijn mouw schudt.
Evert-Jan komt ook aanlopen en Jets-Ke zit ook op het strand maar laat de duik aan ons over. Later blijkt dat door een communicatiefoutje Jean-Pierre en Esther op het badstrand verzamelden en tevergeefs op ons stonden te wachten, dat is een duoduik geworden, hun tweede duik vandaag.
We lopen het water in en voelen het contrast met de warmte van de zon, het wordt bijna lastiger dan in de winter. Na een poosje zegt Inge dat de wind koud is en daar heeft Annebel een oplossing voor "gewoon diep in het water blijven, dan wordt alleen je gezicht koud". Goede tips van een doorgewinterde winterzwemmer die in de zomer zwemt. Volgzaam als we zijn, doen we wat de trainer zegt en zo dobberen we wat rond met gezicht in wind en zon.
Na tien tot twaalf minuten gaat iedereen het water uit, klaar voor een rondje boele. Annebel en ik blijven achter en vermaken ons als kinderen door met het water te spelen, zo hoog mogelijk of zo ver mogelijk spetteren of golven maken. We houden het na eenentwintig minuten voor gezien, niet slecht voor die zomersewinterzwemmer. Dan volgt het tweede rondje boule. Ik vrees dat het lopen wordt maar het blijkt een likeur te zijn die Inge heeft meegenomen.
We zitten nog een poosje op het strand te kletsen en dit keer pakt Kim de gitaar en zo sluiten we een festival weekend af met een paar mooie slotakkoorden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost