Net op tijd eruit

Vrijdag vijftien maart, Esther, Hans, Inge, Jean-Pierre en ik hebben de planning om rond kwart over vier te water te gaan. Op de boulevard staan Jean-Pierre en Esther al te wachten met een enorme tas met spullen waarop twee kokers bekers liggen. Hans en ik vragen ons af of het zwemmen en picknicken wordt maar het blijkt gewoon een overdracht van materiaal te zijn voor een heel ander evenement dat pas met pasen plaatsvindt.
Er staat een stevige wind dus we kleden ons om bij de muur, gelukkig hebben we wel zon, die is zojuist doorgebroken.
Er zijn golven dus we zullen ons wel vermaken, het zijn dit keer, voor de verandering, serieuze golven uit Breskens.
Op de een of andere manier hebben we ook ineens serieuze gesprekken in het water over bedrijven die Nederland willen verlaten of daarmee dreigen. Jean-Pierre fluit ons terug omdat het te serieus wordt naar zijn zin, dus passen we ons snel aan.
Met ons hoofd in de zon trotseren we de hoge golven die ons zo nu en dan verrassen.
Uiteraard moet de selfie ook in een golf gemaakt worden maar dat gaat mis omdat een paar mensen op de verkeerde plaats staan of de camera de verkeerde kant op kijkt.
Na ruim zeven minuten is het kopje onder en langzaam naar de kust. Uiteindelijk lukt het prima, tenminste oordeel zelf maar.
Jean-Pierre wil geen negen minuten in het water blijven dus klokt af op acht minuten, negenenvijftig seconden en negenennegentig honderdste seconden, net op tijd eruit.
Op het strand komt Hans tot de ontdekking dat een van zijn slippers door een speelse hond is gestolen, dapper en vrolijk rent de hond ermee in het rond. De eigenaar van de hond grijpt in en even later kan Hans weer gewoon op twee slippers lopen.
We kleden ons om bij de relatief warme muur en kort daarna weer op huis aan, klaar voor het weekend, bijna tenminste.

Reacties

Populaire posts van deze blog

K-Kwal

Eerste lentedag

Flessenpost